Menopauze

De menopauze is een natuurlijk biologisch proces in het leven van iedere vrouw. De aanloop naar de menopauze kan bijzonder heftig zijn en niet alleen gepaard gaan met lichamelijke problemen zoals opvliegers, spier- en gewrichtspijn en vermoeidheid, er kunnen ook psychische en emotionele symptomen opduiken. Prikkelbaarheid, slapeloosheid, depressieve gevoelens én gevoeliger zijn voor stress zijn immers frequent gehoorde klachten.

Als menopauzeconsulente kan ik jou hierbij helpen. Hiervoor maak ik de nodige tijd vrij. Tijdens een intakegesprek met een  uitgebreide bevraging breng ik je klachten in kaart. Ik geef je daarbij mijn volle aandacht. Samen met jou bekijk ik welke symptomen we prioritair aanpakken en hoe je snel geholpen kan worden, met een aanpak die helemaal bij jou past. Of je nu op een natuurlijke wijze in de menopauze gekomen bent, na medicatie of door een chirurgische ingreep, het maakt niet uit. Iedere behandeling wordt op maat gemaakt, rekening houdende met jouw lichamelijke toestand, jouw mogelijkheden en jouw waarden. Zodat we jouw stress kunnen verminderen én de kwaliteit van je leven verbeteren, zowel op je werk als thuis. 

Boek hier voor een afspraak.


Perimenopauze, menopauze, overgang

Meisjes van veertig, vijftig plussers. In de bloei van jouw leven, hip, op jouw best. Uit met vrienden, festivalleke doen, professioneel nog heel wat in je mars. En toch. Toch kan de menopauze je vreugde wat vergallen en sluipend haar intrede doen. We noemen dit de perimenopauze of de overgang. Vage cognitieve klachten zoals concentratiestoornissen, breinmist, vergeetachtigheid en stemmingswisselingen kunnen het jou moeilijk maken, ook op je werk. Wanneer je overmand wordt door symptomen als opvliegers, minder goed slapen, spierpijn, stress of andere klachten kan het nuttig zijn dat iemand je helpt deze te begrijpen en je toont hoe je ermee aan de slag kunt. Maar ook zaken waarvan je misschien niet wist dat ze tot de perimenopauze behoren kunnen worden aangepakt. Je haar dat dunner wordt, je nagels brozer of de eerste lachrimpeltjes die verschijnen. Het feit dat je wat kilootjes bijkwam, je laagje buikvet, het verergeren van je allergie, Ik luister graag naar jou tijdens een individueel consult en bied je oplossingen aan op jouw maat.

Lees meer

Kunstmatige menopauze

Soms kom je op een niet natuurlijke wijze in de menopauze terecht, door ziekte of de bijhorende behandeling; anti-hormonale therapie na borstkanker, bestraling of beschadiging van je eierstokken, een chirurgische ingreep... Je oestrogeenproductie daalt drastisch en de impact op je vrouwelijke gezondheid, samen met de bijhorende menopauzale klachten zijn niet onderschatten. Hoe jonger je bent, hoe ernstiger je er de gevolgen van ondervindt. Met je vriendinnen over je vervroegde menopauze praten is al helemaal geen optie, de overgang is voor hen de ver-van-mijn-bed-show, ook al liggen ze wakker van jouw gezondheid. Als menopauzeconsulente maak ik het thema van kunstmatige overgang in al zijn aspecten met jouw bespreekbaar. Bij mij kan je terecht met je angst, je twijfels én je vragen. Omdat je totale gezondheid op de eerste plaats komt, niet alleen je ziekte.

Lees meer

Menopauze & werk

Voor veel vrouwen is de overgang een hormonale rollercoaster, een periode die zorgt voor behoorlijk wat klachten. De impact op je professionele leven kan groot zijn. Vermoeidheid en energieverlies, concentratiestoornissen, geheugenverlies, opvliegers… zoveel vrouwen die er last van hebben. Stel je maar eens voor dat je er mee te kampen krijgt tijdens een belangrijke presentatie! Stress die je best kunt missen, nietwaar, als je al jaren je best doet om zowel thuis als professioneel alle ballen in de lucht te houden! Bovendien lijkt het wel of je lichaam met al die spanning minder om kan dan vroeger. Ligt er misschien een burn-out op de loer of kondigt zich de perimenopauze aan? De link tussen burn-out en de overgang (h)erkennen is belangrijk. Aan de slag gaan met jouw stress en overgangsklachten nog essentiëler. Zodat je je ook op je werk weer een stuk comfortabeler voelt.

Lees meer

Individueel consult

Je eerste bezoek is belangrijk. Tijdens een uitgebreide intake breng ik al jouw klachten in kaart. Op basis van bijkomende gegevens schaal ik in in welke fase van de menopauze je je bevindt en welke hormonale veranderingen bij je spelen. Geen wondjes op pleisters bij mij, we gaan op zoek naar de echte oorzaak van je klachten. Je stressniveau wordt ingeschaald, want ook dat heeft belangrijke effecten op je menopauze. Samen met jou kijk ik wat voor jou een ideaal behandelingsplan zou kunnen zijn op vlak van hormonale behandeling, leefstijl, voeding en beweging. Ik reik jou de tools aan. Jij helpt mee bepalen wat haalbaar is. Zo boeken we duurzame resultaten. Ook na die eerste afspraak kun je bij mij terecht voor opvolging, menocoaching of preventie van de gevolgen van menopauze op lange termijn. Kostprijs individuele afspraak : 75 € intakegesprek (anderhalf uur), 60 € opvolging (45 min à 1 u).

Lees meer

Groepsessies

Lees meer

Less flushy, more flashy (traject)

Wil je gezonder leven, beter voor jezelf zorgen en transformeren naar een gelukkiger versie van jezelf? Wil je terug blaken van zelfvertrouwen? Wil je gezonder en fitter door je menopauze gaan?

Lees meer
Menopauze

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x